Arcam: Bouwkunst op 17! Teken de petitie!

Onderstaand bericht ontvingen we van Amsterdams' architectuurcentrum Arcam. We ondersteunen de actie van harte. U ook?

Bouwkunst op 17!
ACTIE!

ARCAM vraagt u (nogmaals) de aandacht voor de petitie Bouwkunst op 17, die wij enige tijd geleden hebben opgesteld en binnenkort aan de gemeente Amsterdam willen aanbieden. De actie is opgezet om erkenning te bewerkstelligen voor het belang van bouwkunst. Architectuur en stedebouw zijn het bindmiddel van culturele, maatschappelijke en economische aspecten van het stedelijk leven. Bouwkunst en Amsterdam kunnen niet zonder elkaar. ARCAM voert daarom actie om het begrip bouwkunst op te laten nemen in het culturele stadsbeleid, en in dit geval specifiek het Kunstenplan.

Waarom deze petitie?
In de hoofdlijnennota voor het Kunstenplan 2013-2016 heeft wethouder Gehrels vastgesteld welke cultuur in de toekomst onmisbaar is voor de stad. Naast dertien grote instellingen kunnen zestien zogenaamde functies rekenen op gemeentelijke steun. Wonderbaarlijk genoeg wordt de bouwkunst niet genoemd als één van die zestien. Dat misverstand willen wij rechtzetten. Omdat we geen van de zestien functies van hun plaatsen willen verdringen, is het motto: Bouwkunst op 17!

De petitie is te ondertekenen via bouwkunstop17.petities.nl

Vergeet niet de link in de bevestigingsmail aan te klikken om de ondertekening compleet te maken!

De petitie maakt deel uit van #RedefiningArchitecture. In het kader van dit project organiseert ARCAM de volgende activiteiten:

07.02.12 - Thijs Asselbergs in de Brakke Grond. Jong talent en de toekomst van de architect.

06 03.12 - Lezing in de Brakke Grond over de toekomst van architectuur(beleid). Spreker nog onbekend.

03.04.12 - Jo Coenen in de Brakke Grond. Coenen is architect, stedebouwkundige, hoogleraar en oud-rijksbouwmeester.

Maart - Indienen petitie 'Bouwkunst op 17' bij wethouder Gehrels

April - Uitreiking Amsterdamse Architectuur Prijs 2012 (de ‘Gouden A.A.P. 2012’). De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een debat waarin zowel door de wol geverfde deskundigen als vertegenwoordigers van de jongste generaties ontwerpers en opdrachtgevers participeren.