Genomineerden Gouden A.A.P. 2010 bekend

Gouden A.A.P. 2010Amsterdams architectuurcentrum Arcam heeft de lijst met 26 genomineerden voor prestigieuze Amsterdamse Architectuur Prijs 2010 (de Gouden A.A.P) bekend gemaakt. De prijs zal, inmiddels voor de derde keer, worden uitgereikt op woensdag 7 april.

Winnaar wordt het project uit 2009 dat het mooiste is van allemaal, of het meest exemplarisch voor de actuele situatie in Amsterdam, of het meest uitdagend en vernieuwend, en liefst natuurlijk alles tegelijk.

In februari bezoekt de internationale Gouden A.A.P. jury - de Nederlandse architect Marc Koehler, de Belgische architectuurhistoricus Christophe van Gerrewey en de Duitse architectuurhistorica Angelika Schnell - de 26 genomineerde projecten en zal de winnaar van de Gouden A.A.P. aanwijzen.

Die wordt dan op 7 april bekend gemaakt waarbij tevens gediscussieerd wordt over de stand van zaken in de Amsterdamse architectuur. Felix Claus en Jaap Gräber (van het winnende architectenbureau Claus en Kaan architecten van de vorige editie) zullen daarna de prijs uitreiken. 

Zie hier de genomineerdenlijst.